Tusen takk for bursdagshilsenen

Hei

Jeg setter virkelig pris på bursdagshilsenen !

Jeg har over en lengere periode slitt med depresjon og isolasjon. Det betyr at jeg ikke har vært så flink til å sende bursdagshilsner eller generelt ikke klart eller hatt lyst til å ha kontakt med venner.

Jeg vet ikke om du vet det, men jeg har har vært frivillig innlagt. Det er ikke noe jeg er stolt av, men det er ikke noe jeg er flau av heller. Det bare er.

Siden jeg har vært ganske isolert tenker jeg at Sosiale medier, og en blogg kan være en fin måte for meg å gjenoppta kontakte med deg og verden.

Jeg har tidligere prøvd å begynne og blogge og greier, men jeg har ikke før nå hatt en ekte motivasjon. Nå er jeg forresten veldig lite deprimert og jeg føler det går fremover. Senest i forrige uke snudde det veldig for meg.

Jeg kommer til å skrive på 2 blogger. Den førs med mitt engasjement og interesser gmd.no/blogg, den andre er en mer privat blogg for nære venner og familie. Den er passordbesyttet: familieogvenner . Der kommer jeg til å skrive litt mer om hvordan jeg har det og hva som skjer i livet mitt lissom, på en måte.

For spesielt interesserte:

Bursdagshilsner har blitt en annerledes ting etter at facebook kom ass. Du trenger ikke anstrenge deg for å huske bursdager lengre. Jeg synes det er ganske kult; at facebook automatiserer og hjelper oss å sette pris på hverandre.

For et eller to år siden, jeg husker ikke helt, jo det må være to år siden så var jeg litt slem byttet jeg Facabook-burdagen min to dager fram. Det var mange som gikk fem på. Jeg får fortsatt noen bursdagshilsner på min gamle facebook profil.

Min gamle faceookprofil inneholder en del bilder og inforamsjon, så jeg vil ikke slette den, men jeg hater faceboook litt. Det er lov å endre sitt fracbook profil brukernav en gang… først hadde jeg gmdahl og så endret jeg til gamdahl88 fordi jeg ville ha samme navn over flere platfomer  for å rydde litt opp i den digitale verden. Så fikk jeg det for meg at: NÅ skal jeg privat bli ecoGustav, for jeg har tidligere bvlitt klat miljøgustav, først da jeg jobbet i studentparlamentet. Jeg var kanskje mer opptatt av miljø enn av at studenter skal få høyere stipend. He he.

Takk for oppmerksomheten.

Er du enig/uenig, har du noe på hjerte, en egen erfaring du vil dele så er jeg veldig interessert i å høre fra deg. Bare ta kontakt.

 

 

 

 

 

 

Hei, verden!

Du er velkommen, selv om jeg ikke har skrevet ferdig førte innlegg enda. Dette er en rå-kladd: så er du advart 😉 Jeg skulle gjerne skrevet og redigert alt på en gang, men nå er klokka 00.22 så jeg må ta kvelden.

Jeg har også en privat blogg for familie og venner: gmd.no/privat der passordet er: familieogvenner

Side: om meg
Jeg er en aktiv og engajsert gutt: her tenker jeg å dele tanker og ideer som har allmen interesse.

Jeg er en nysgjerrig og fiolosofisk gutt som tenker mye. Stiller mange spørsmål og gjør noe med problemet før jeg irriterer meg…

Jeg har noen artige historier jeg tenker jeg kan dele her etter hvert. eks. første gangen guttegjengen skulle på lavvotur i jotunheimen og vi glemte lavvoen. Det fant vi ikke ut før vi hadde kjørt i 5 timer og gått i 2 og klokken var ca 0100. Jeg synes det var en morro utfordring… Gi meg et lite pip så skal jeg prøve å skrive den ned så godt jeg kan. Jeg har definitivt flere bilder jeg kan dele.

Jeg har blodd i mange forskjellige dysfunksjonelle kollektiv med mange rare og artige prsonligheter. Det tror jeg også kan være en artig historie.

Generelt er jeg mest engasjert i sykling, helse og miljø. All min kreativitet og engasjement har blitt fokusert på grunderskap med de tre temaene.

Jeg kan jo også nevne at jeg elsker SciFi og Fantasy. Jeg elsker teknologi, brukergrensesnitt og hvordan teknologi påviker menneskeheten. hvordan kan teknologi gjøre min hverdag morsommere og bedre…

Jeg har også et enkeltpseronsforetak som helter Kollektive løsninger, så kan du tenke hva du vil om det.

Min private blogg
er for meg og min del. Jeg tenker at den kan hjelpe meg med å få tanker og følelser ned på papir. Psykologen min er den første som kommer til å lese alle innlegg der. Ja jeg går ukentlig til psykolog og har gjort det i over fore år nå. På en måte kan jeg si at det ikke har hjulpet så veldig.

Det jeg egentlig skulle si var at den åpne blogge skriver jeg for dere, mens min privare blogg er for min egen del. Derfor setter jeg stor pris på tilbakemeldinger. Det er mye mer verdifullt for meg med en tilnakemelding om hva du synes om boggen. om du har liknende erfaringer du øsnekr å dele, eller om det er ting du er ueinig i. Jeg er ikke så opptatt av at du deler innleggene mine på facebook. selvfølgelig skal du få lov å dele alt du vil. Jeg tror heller det er mer effektivt og kraftfullt om du deler enkelte ting fra denne siden direkte  med de du mener har godt av å lese noe jeg skriver. eller for spesiellt interesserte. Det er ikke så viktig at mange leser bloggen min, men at bloggen min har stor bruksverdi for alle som leser den. (dette ble litt knotete formulert, så jeg skaljobbe litt mer med formuleringen.)

Grunnen til at jeg publiserer dette før det er finpolert at kanskje jeg kan få litt hjelp og feedback. Ide: De som abbonerer på bloggen min får et par dager tidlgere tilgang, før jeg legger innleggene ut for allmenheten.

Dette skal bli en meningsfull blogg, størrelsen er ikke det viktigste.

Jeg gleder meg til å  sette i gang  å skrive. på sikt tekner jeg kanskje å lage en wiki også. gmd.no/wiki eller wiki.gmd.no.  Wiki telnologi er kult. synes jeg…

Nå fremmover kommer jeg til å fokusere på innhold og oppbygging av bloggen. Jeg kunne, f.eks. tenke meg en egen type innlegg som heter prosjekter, men da må jeg intallere en premium theme tror jeg. Har du litt wordpress erfaring hadde det vært kult å tatt en prils/kaffe/etc og en prat.

Jeg har på eget initsiativ oppdatert hjemmesiden til BTG.as, et spennede og stressende prosjekt. Litt prustrenende også, men jeg føler jeg har kommet ganske langt på et budskjett på 0kr og masse engasjement. nå planlegger jeg å gjøre om hele siden til et betalt Theme: Divi eller 7. Men jeg er ikke helt siker enda.

nå er klokken 03.20 så jeg tror det er på tide å sove litt. Jeg gleder meg til å jobber mer med bloggen i morgen.

Jeg har engasjert meg en del på hjemmesiden til BTG, og føler ikke at jeg har helt fått den responsen fra alle i oragnisasjonen som jeg ventet. Hjemmesiden har og er en nedprioritert markedsføringskanal. Dette ønsker jeg å gjøre noe med.

Jeg har også en følelse av at dette innlegget må deles opp i flere  deler, det skulle kanske ikke vært publisert enda, men jeg kan ikke ha en tom hjemmeside heller. Jo det har jeg hatt i flere år nå så det er ikke noe problem. he he. jeg tenker at hvis siden er publiert, så har jeg et insentiv for å skrive mer og gjøre den bedre før for mange leser.

Kanskje det er billigere for meg å bruke 4.square eller wix med hosting enn å bruke proISP sin billigste nettutgave. med tanke på nettsidens laste hastighet… Det er en annen vurdering som dere kanskje ikke trenger å være en del av. Vi får se.

Kort fortalt kommer jeg til å bruke bloggen og den private bloggen til gjenoppta kontakten med familie og venner det neste året. Jeg har tidligere prøvt å blogge og skrive og legge ut instagram bilder hver dag osv. Nå føler jeg tiden er inne for å bare sette i gang og jobbe gjent og trutt i et år og se hvor dette ender. Hjemmsiden ligger jo der.

Jo en siste ting: hvorfor er hjemmeisden mørk?? Det er for at den skal være lett for meg å skrive og oppdatere på den uten å bli sliten i øynene. hvis du ønsker en enklere og mer lettlest versjon kan du i mange nettlesere bruke leservisning: eks. edge. og safari ios. vet jeg har det innebygd. de andre nettleserne  vet jeg ikke helt enda. og vet du forrresten hva f.lux er?? Dette er noe alle i hele verden som bruker skjermer på kvelden etter at solan har gått ned burde vite om. Ideelt sett skulle det vært ferdiginstallert fra fabrikk.. Ja noen har skjønt det. Apple har f.eks. stjelt ideen og kaller det night shift på iOS, cyanogemod fra 12. har det innebygget i oset. men for windows og apple datamaskiner kan man laste f.lux ned gratis. f.lux har også kommet til android, men bare til rootede telefoner. XXX var ført ute på android å levere en fullverdig løsning. Det fantes mange som bara la til et rødt filter, men da ble det som skulle være mørkt svart også røtt. slik at det gikk utover lesbarehet og kontrasten på skjerme.

Jeg skriver og skriver. Jeg har mye å fortelle, Jeg tenker at det skal jeg fortsette med. skrive så tastene spruter og når jeg har skrevet ned alt jeg føler jeg må dele så skal jeg g til bake og renskrive, og publisere.

Du har sikkert allerede funnet flere skriveleifer allerede. det er bare å kopiere de, så skal jeg rette de så fort jeg kan.

god natt og sov godt. Eller god morgen eller hva som er mest rett for deg nå. her jeg skriver nå er klokken 0338

Jeg lurer kanskje på  om jeg bare skal publisere alt jeg skriver uten å kladde det først…. slik at jeg får litt kjøtt på beinet. jeg får se.

Det kan være interessant å dokumentere prosesen lissom… de gamle postene blir jo bare liggende langt bak i arkivet a like vel.